V Římově je u prodejny smíšeného zboží COOP umístěn kontejner Charity Třebíč na použité ošacení a obuv, které následně slouží pro další využití potřebným lidem.

19. listopadu 2015 však bylo po otevření kontejneru pracovníky Charity zjištěno, že se uvnitř nachází naprosto nepoužitelné, staré, zapáchající a nezabalené zbytky ošacení, které zcela logicky odmítli odvézt a jeho likvidace tím pádem připadá na obecní úřad.

Žádáme občany, aby do kontejneru vhazovali pouze použitelné druhy ošacení a obuvi. Obecní úřad organizuje 2x ročně svoz objemného odpadu a také je možné využívat sběrných dvorů, kam může být takovýto ODPAD ukládán.

V průběhu roku jsou i do kontejnerů na tříděný odpad (plast, sklo, papír) ukládány odpadky, které tam nepatří (staré hadry, uhynulá zvířata, dětské pleny, zbytky jídla apod.). I zde žádáme občany, aby do jednotlivých kontejnerů vhazovali odpad, pro který jsou nádoby určeny.

V obci je také dostatečný počet kompostérů a kontejnerů na bioodpad, přesto se vyskytují případy, kdy občané opakovaně a bezohledně pálí trávu, listí … a zhoršují tím ovzduší, které všichni dýcháme.

 

Věříme, že se podobné případy již nebudou opakovat, za což předem děkuje Obecní úřad Římov.